Monday, June 27

Myra Loves SWAN by ''Iris Serban'' Brand ... InterVieW with a Diamond!



'' New Concept '' in care regasim amprentele unei femei invingatoare intr-o lume ''intunecata'' a unui sistem care pune din ce in ce mai multe piedici in ceea ce priveste  arta si moda romaneasca , un nou trend pe care il consider plin de mister , construit cu pasiune si talent inexplicabil. 


Am ales Iris Serban pentru emotiile simtite la observarea creatiilor de matase , culorilor misterioase si ''dulci'' in acelasi timp ,iar puterea de care da dovada acest designer este un exemplu de urmat pentru multi care se regasesc inca in gandurile de a evidentia propriile creatii. 

Iris Serban a reusit sa duca peste frontiere valorile modei romanesti , talentul si creatiile realizate 
cu multa munca si emotii pozitive , a reusit sa isi creeze o ''familie'' in care ideile vin impartasite si realizate prin increderea unui proiect de moda unic. 



Consider ca talentul lui Iris Serban este perfect vizibil prin combinatiile originale ale materialelor si culorilor folosite in colectiile sale si cred ca in gandurile acestui designer exista atatea detalii simple , dar de valoare pe care doreste sa ne arate noua , femeilor care isi prind in maini propria viata si isi traiesc fiecare clipa, fie ea negativa sau pozitiva , in mod absolut responsabil , fara sa rascoleasca trecutul... . 


INTERVIEW - ''IRIS SERBAN''


Myra : Descrie-mi in cateva cuvinte copilaria lui Iris Serban...


Iris : Sper sa reusesc doar in cateva cuvinte, vorba bunicii mele ... parca si acum o aud ... * esenta tare si flori de nu ma uita *
 Povestea ei si zambetul mamei , acolo au inceput nesfarsitele cuvinte de viata . Principii solide langa doua femei puternice si foarte importante.


Universul starniu care ma inconjura printre cercetarile zilnice ale notelor muzicale, poezii, miros de cerneala si ulei pe panza, carti cu file aurii ...
* ... esenta tare si flori de nu ma uita ... * asa mi spunea a mea bunica in fiecare zi :)

Myra : The history of your passion...



Iris : Pasiune ...
 ... trecere de la visare catre daruire care a reusit sa influenteze semnificativ lumea mea interioara.


Actualizata si * reeditata * ritmic, ajunge sa influenteze ca si un cadou special pe care il primesc zilnic, daruindu-l pe mai departe, fiind in stare sa comunice valori si sa apropie oamenii intarind ideea de pretuire.


Myra : Acum doi ani te vedeam lansand magazinul Iris Serban .... Cum te vezi acum, dupa acesti doi ani?




Iris : Acum 2 ani ... Good start !
Acum ... Extindere si consecventa .


Myra : Care este locatia preferata pentru a da contur creatiilor Iris Serban si care sunt sursele de inspiratie?




Iris : Locuri care ne ajuta sa intelegem mai bine fiinta umana. * I m The Drama queen * :))

Profunzimea sentimentelor, motivatia, senzatia, perceptia, invatarea ... contureaza o premisa importanta care imbogateste semnificativ , rolul unui om, fie el * sclav * al artei sau al domeniul in care profeseaza.
Intelegerea si controlul acestor simtiri poate duce catre directii neasteptat de pozitive.


Myra : Cum reuseste brand-ul Iris Serban sa faca diferenta intre designerii romani?




Iris : Privesc cu propria-mi gandire, imi construiesc o premisa pentru observarea greselilor celorlalti si personale, fireste . Invat si elaborez cat de mult pot ... unica definitie.
Detasata, cu propriu-mi drum spre cunoasterea personala... care de multe ori ma surprinde.

Myra : Ce te defineste pe tine ca artist?




Iris : Un puzzele complicat cu piese care mi lipsesc, dar care se construiesc. Simplitate.



Myra : Ai reusit sa depasesti frontierele tarii , prezentand la Londra! Care sunt diferentele  intre piata romaneasca si cea 
engleza , din punct de vedere al Festivalurilor Fashion Week?




Iris : ON/OFF London fashion Week, a fost un privilegiu si o demonstratie ca acolo ... , out of Bucharest, exista oameni care pretuiesc arta si care sunt interesati ca designerii sa fie consecventi si creativi. Despre diferente, sunt multe si majore .....

Myra : Care sunt elementele importante in Romania care pot ajuta designerii in curs de promovare? Ce crezi ca lipseste sistemului romanesc pentru a promova artistii?




Iris : O, Doamne ! Sistemului ... ! Nu vreau sa intru in astfel de detalii... e mult de spus si degeaba ... fara rezultat ! Poate, mai bine ne am intreba.. de ce mai ramanem in Ro ! ??

Un designer roman trebuie sa fie extrem de constient inainte de a aborda sistemul ... tinta unui designer nu este Romania din nefericire. Substantial, trebuie sa existe deschiderea catre public, presa si consecventa cum am mai spus .

Myra : Care este strategia de marketing a brand-ului Iris Serban ?




Iris : Curand Shop OnLine si spre toamna proiecte extrem de interesante internationale si nu numai.


Myra : Care sunt materialele preferate ? Outfit-ul preferat by Iris Serban?




Iris : Matase. Rochia asimetrica, volumetria subliniata de suprapuneri fine din matase.



Myra : Am avut ocazia sa vedem creatiile Iris Serban la toate editiile AvanPremiere Fest. Ce reprezinta pentru tine acest Festival? 




Iris : Continuitate intr-un eveniment important, bine organizat cu o capacitate de mediatizare maxim posibila.




Myra : Sunt importante work-moments pe  backstage? Cum anume se desfasoara aceste momente la prezentarea Iris Serban?



Iris : Este importanta echipa, fara de care nu ai cum sa reusesti. Am bucuria de a lucra cu oameni speciali. Dupa cum spuneam, sunt un om al detaliilor, extrem de atenta si mi gandesc foarte bine colectiile, incepatnd cu make up, pantofi si accesorii. Prefer sa lucrez cu oameni profesionisti. Accesoriile intodeauna  sunt bine definite si lucrate de catre Maria Filipescu sau Dana Stefanoiu, incaltamintea Musette si campania - photo - Oltin Dogaru.










Myra : Unde ai fi ... daca nu ai fi aici?



Iris :  :) Stiu eu un loc unde as vrea sa fiu chiar acum ! :) dar, aici intram intr o zona privata si nu e cazul ...
M am simtit extraordinar in Londra, unde m as intoarce cu mare palcere. Acum, nu stiu exact la ce te referi ...  putem interpreta... insa, acela a fost primul gand, atunci cand am citit intrebarea, o anume locatie. Deci, cu 
bucurie si impacata, Londra.





Myra : Obiectivele pe termen lung ar fi...? 




Iris : Cu Dumnezeu inainte ... da, exista Paris si in curand vom avea portile deschise. Despre S/S este prea devreme sa ma pronunt, momentan intervin campaniile pentru Pret- a- Porter Paris si zone de exploatat cu mult potential.


Myra : Descrie-mi femeia ''Iris Serban''! 
   


Iris : Clientele mele stiu intodeauna ce vor in momentul in care discutam. Ultima colectie F/W 2012 e discutata frecvent. O femeie cu o doza de personalitate masculina,  care si asuma fara temeri surprizele vietii aceasta este una dintre clientele mele.



Myra : Momentul cel mai frumos al vietii tale...


Iris : Cu zambetul pe buze si fara modestie, fetita mea ... Iris- Maria !



Myra : Designer preferat? WhY?Ce intrebare ai adresa acestuia/acesteia daca ai fi avut ocazia?




Iris : Tom Ford. Gasesc elemente de simplitate care ma inspira. Nu cred ca as avea o intrebare anume. Imi place sa observ oamenii si sa i las pe ei mai mult sa vorbesca, decat sa le adresez eu intrebari.


Myra : Cata importanta acorzi instrumentelor web si social network-urilur (Facebook, Twitter etc.) pentru promovarea unui brand? In ce masura ajuta acestea ? 




Iris : Brandul trebuie sa fie extrem de bine conectat catre virtual... nu acolo traim cu totii !!??
  Procesul de comunicare este aceala direct si fara gresala, virtual fiind. Ajuta si promoveaza brandul.
Intuitie, creativitate, profesionalism si onestitate, cred ca acestia sunt pasii pe care nu i poti evita in conceperea unei strategii de comunicare .



Myra : Cat este de important un fashion-blog? Your favourite ?




Iris : Hmm... Sunt avantaje si dezavantaje.
 Consider un fashion-blog, acela care realmente are la baza informatii bine definite despre fashion, care se prezinta cu  un vocabular adecvat, cu o modalitate buna de comunicare pentru acei consumatori de moda. El poate sa faca legatura directa intre tine si cient si da, are o imporanta majora, atata timp cat treaba e facuta bine si onest.  


Myra : Ce ne pregatesti in ceea ce priveste colectiile?




Iris : Elemente noi si esentiale pentru dezvoltarea brandului, fireste ... Mult prea devreme sa ma pronunt, insa pot spune asa... Something new, fresh and very, very Iris Serban.:)


Myra : Ce anume iti place si ce nu din sfera fashion-ului romanesc?




Iris : Nu mi place atunci cand vad dezorganizare si lipsa de profesionalism, dar iti spuneam mai sus, ca am bucuria de a lucra cu oameni speciali, talentati si conectati foarte bine pe doameniul in care activam fiecare. Formam o echipa de mai bine de 2 ani, care functioneaza iar rezultatea sunt ultra-pozitive.

                          

           Myra: Ce parere ai despre conceptul ''Vintage'' ? 
                 Despre ''Street Fashion''?




Iris : Am sesizat in ultimul timp ca sunt din ce in ce mai multe evenimente * Vintage * ...  ma bucur sa gasesc elemente vintage, pretioase cu detalii manual lucrate, dar sa le si gasesc in aceste evenimente. Ele sunt cu adevarat niste bijuterii.
Produsele dupa anii ‘90 nu sunt vintage.

Cred ca la noi in tara concept *Vintage * nu este intocmai bine interpretat. De curand am fost la un asemenea targ in Paris si am ramas uimita ... rochii Dior din ‘70 sau Givenchy din ‘80, palarii lucrate manual cu fir metalic, o splendoare !

Romanilor le lispseste degajarea in ceea ce priveste * Street Fashion *, nu au curaj ! Dar, timpul trece, mintea se dezvolta si cine stie ... intr o buna zi ...


  

Myra : Momentul preferat al zilei?




Iris : Foarte, foarte dimineata, atunci cand rasare soarele... imi place sa alerg dimineata cu rasaritul aproape . E o atmosfera stranie in jur,  o simt ca fiind ... o alta lumea mai clean.



Myra : Locatia preferata pe Terra?




Iris : Acolo unde mi sunt cei dragi, intodeauna.


 Iti multumesc...


SWAN & IRIS SERBAN








































Iris Serban este absolventa a sectiei de design vestimentar din cadrul Universitatii Nationale de Arta Bucuresti – promotia 2003; si-a facut ucenicia in atelierul de creatie Catalin Botezatu astfel definindu-si aspectele "tehnice" ale meseriei studiate. Aceasta colaborare a durat aproape doi ani, experienta de lucru castigata a condus-o pe Iris catre propriul atelier. Fashion Studio Iris Serban s-a nascut din pasiune pentru haine si accesorii, pentru pictura si natura si din dorinta de a aduce in prim plan o imagine mult mai naturala a femeii secolului 21. 

 Adevarata forta a colectiei Iris Serban sta in talentul sau special: pictura manuala asupra vestmintelor si, in special, in detaliile incredibil de frumos plisate din matase fina, tafta sau satin din matase.

Atelierul lui Iris Serban este un spatiu intim, primitor, cald, debordand de creativitate si care inseamna o mare liberatate de creatie pentru posesoarea lui. Decorarea interiorulu in atelierul propriu si pictura murala a fost realizata de catre Iris Serban, in stilul preferat, cu influente din natura. Design-urile proprii sunt schitate de Iris, realizate in intregime in atelier de catre personal specializat, iar apoi pictate manual .















Have a nice evening...

Myra


No comments: