Saturday, July 16

Myra Loves ''Iulia Albu'' - A fost odata ca niciodata o rochie din catifea neagra ...



  Dintotdeauna am considerat ca lucrurile mici , nesemnificative  pot avea o anumita valoare daca stim sa le conturam cu mintea , chiar si mici gesturi pe care altii le considera inutile pot avea o anumita valoare sentimentala asa cum o mama iubeste momentul in care fetita ei adoarme tinand-o in brate . Aceste momente sunt lipsite de sens pentru unii , si ma refer la cei care in afara de faptul ca stiu sa scrie limba si literatura romana , o scriu in sens inutil. Inutilitatea ar fi cea a unui text care descrie  o mama ce cumpara un lucru ''prea scump'' pentru fetita ei ... Chiar ne oprim doar aici? De ce nu vedem utilitatea ... gestul in sine , si nu valoarea acestuia? Unele articole lipsite de sens si adevar sunt citite de catre persoane care ar avea nevoie de leadership pozitiv ... NU negativ.


Eu nu vreau sa ma opresc la inutilitate , ci vreau sa vad partea frumoasa a vietii  si a tot ceea ce ne ofera ea , partea frumoasa a diamantelor care au totusi o viata , si sa nu uitam ''diamonds are made under pressure'' , la inceput nu este sclipitor , dar incet incet poate deveni... Cei care au ales sa ramana la faza de inceput este alegerea lor si vor ramane pe veci diamante nedescoperite , lasate in umbra . 


Iubesc frumosul , iubesc natura , iubesc sinceritatea , iubesc stilul ''Iulia Albu'' , iubesc chiar si secundele in care scriu aceste randuri .


Nu m-au interesat niciodata randurile scrise de altii despre Iulia Albu , va spun drept nu ma intereseaza cand merge la shopping, daca i-a cumparat fetitei papucei Louboutin etc... Ma intereseaza povestea ei , randurile scrise de ea si cum anume isi traieste micile momente ale vietii , fie momente ''fashion'' sau nu. Luati exemplu... .


INTERVIEW



Myra : Cum era fetita Iulia Albu la 14 ani?

Iulia Albu : Cateodata trista, uneori colerica, intotdeauna neadaptata... As spune ca am fost un copil atipic insa suna usor cliseistic...

Myra : Cand a luat nastere pasiunea pentru moda?

Iulia Albu : Pasiunea pentru moda a luat nastere in copilarie, desi cred ca ea a fost mereu acolo. Totul a inceput de la o rochie din catifea neagra. Intreaga poveste aici: http://www.iuliaalbu.ro/rochia-episodul-i-diva

Myra : Care sunt punctele forte ale femeii ''Iulia Albu''? 



Iulia Albu : Increderea uneori nejustificata in oameni, naivitatea si perfectionismul de care sufar si nu in ultimul rand puterea de a recunoaste ca sunt om. Probabil asteptai un alt raspuns, ca de exemplu: ambitia, profesionalismul, sau eventual inteligenta.(rade) Adevarul este ca din punctul meu de vedere umanitatea este poate cea mai mare calitate a noastra. Puterea de a lupta, puterea de a te recunoaste invis si de a o lua de la capat. Puterea de a plange.

Myra : Eu te vad ca fiind o femeie puternica , inteligenta si frumoasa prin originalitatea felului tau de a fi . Ce impact au avut experientele negative din mass-media asupra ta ca si persoana umana?

Iulia Albu : As fi ipocrita sa spun ca eu nu citesc presa sau ca pe mine nu ma afecteaza lucrurile uneori urate care se scriu in legatura cu mine. Cred ca pur si simplu nu detin acele "calitati" deja branduite de "diva damboviteana". In cazul meu echilibrul este totul. Intre scandaluri imaginare iscate de cativa jurnalisti dornici de a-si justifica onorariul pr-istic platit de anumite "entitati" mai mult sau mai putin reprezentative, pana la "judecati de valoare" emise de "personalitati" ale caror studii "superioare" se limiteaza la absolvirea(oare??) liceului si proiectele IULIA ALBU SIGNATURE ca aparitia intr-o publicatie dedicata artei fotografice din Italia, filmarile pentru Iulia Albu EXCLUSIVE!, campania MANIFESTO: Sunt frumoasa pentru ca sunt eu!, implicarea in proiectul OUT OF TIME( videoclipul Park Place) si functia de fashion editor al celei mai cunoscute revista dedicate mireselor din Romania(Ideal Mariaj), imi gasesc intotdeauna timp pentru a-mi trai viata decent, departe de "freamatul" mass mediei.



Myra : Your best moment in your life...?

Iulia Albu : Momentul in care am tinut-o pentru prima oara in brate pe Mikaela.

Myra : Obiectivul campaniei ''Sunt frumoasa pentru ca sunt eu!'' ...  Crezi ca va ajuta la schimbarea mentalitatii orientate spre chirurgia estetica?

Iulia Albu : Obiectivul principal al campaniei este acela de a arata ca AI DE ALES. De a arata ca NU TREBUIE sa te transformi intr-o papusa de silicon pentru a avea succes si mai ales de a te invata sa te iubesti PENTRU CEEA CE ESTI. mai multe aici: http://www.iuliaalbu.ro/frumusetea-ta-naturala-te-face-celebra


Myra : Ce anume observi prima oara la o fata naturala in momentul in care o vezi trecand pe strada?

Iulia Albu : Intotdeauna observ o fata ingrijita, cu un ten sanatos si un par stralucitor. Ma uit insa si la felul in care este imbracata, si mai ales la pantofi...:). Imi place sa imi imaginez respectiva persoana prin prisma alegerilor ei stilistice. Am chiar o mica obsesie in acest sens...



Myra : Ce anume te deranjeaza la mentalitatea adolescentelor din ziua de azi , in afara de chirurgia estetica?

Iulia Albu : Ma dezamageste lipsa curajului de a experimenta, dorinta de a lua "totul de-a gata" si teama de a fi ele insele  intr-o societate deja robotizata.

Myra : Cate dintre fetele inscrise in aceasta campanie cred cu adevarat in ''naturalete'' ? Crezi ca unele dintre acestea cauta un mic succes ''folosind'' aceasta campanie?

Iulia Albu : Imi place sa cred ca TOATE cele care s-au inscris CRED in aceasta campanie. Campania s-a dovedit a avea un real succes, iar primele 10 castigatoare vor participa la shooting-ul "Frumusetea ta naturala te face celebra" din data de 28 iulie. Aceasta campanie este o sansa. Fiecare hotaraste ce vrea sa faca cu aceasta sansa.

Myra : Iulia Albu , in afara de faptul ca este avocat si model de succes , este o mamica . Ce sfaturi dai mamelor pentru a imbunatati raportul de comunicare cu adolescentele din ziua de astazi? 

Iulia Albu : Iulia Albu este DOAR avocat, fashion editor, muza(rade), dar despre asta veti afla mai multe in cateva luni, si nu in ultimul rand mama. In ceea ce priveste partea a doua a intrebarii, nu am nici cea mai vaga idee. Sper doar sa fac fata la randul meu situatiei la momentul potrivit.


Myra : Care crezi ca sunt cele mai mari greseli vestimentare in Romania ?

Iulia Albu : Problema in Romania este ca NIMENI NU FACE GRESELI. Traim intr-o societate robotizata care functioneaza in sistem copy-paste, pe repede inainte. Moda inseamna sa faci greseli, sa experimentezi, sa te descoperi cu fiecare tinuta pe care o abordezi si sa ai curajul de a-ti crea o IDENTITATE. Romanilor le lipseste curajul, tara pe care o pun pe seama incompetentei celor ce lucreaza in acest sistem, cat si a urmelor pe care regimul comunist le-a lasat in mentalitatea acestui popor.

Myra : Ai de gand sa te implici in realizarea unor evenimente de moda din ROMANIA pentru a promova tineri designeri talentati?

Iulia Albu : In calitate de fashion editor am posibilitatea de a promova moda, ca fenomen. Pot sa iti spun insa sincer ca nu ma pot imagina in situatia sinistra de a percepe onorarii in schimbul promovarii unor indivizi mediocri, asa cum se practica in Romania.

Myra : Care sunt diferentele dintre evenimentele de moda organizate peste granite si cele romanesti?

Iulia Albu : Cea mai mare diferenta este scopul final. In afara colectiile sunt prezentate unui public format din buy-eri si reprezentanti ai presei de specialitate, iar scopul final este COMERCIALIZAREA, inregistrarea de comenzi. Vorbim asadar de un sistem coerent. In Romania aceste evenimente sunt facute exclusiv pentru dobandirea unei notorietati aparente, materializata eventual prin tiparirea unei stiri in legatura cu viata amoroasa a unei "fetite" de club, pardon, "model" de club, sau aparitia vreunuia dintre invitati, persoana publica fireste, in compania unui fost, actual, sau viitor "fante" de Dorobanti... Este trist, dar aceasta este realitatea. Revistele de moda din Romania nu promoveaza designeri romani decat in masura in care acestia au anumite conexiuni de natura pr-istica cu stilistii sau editorii respectivei publicatii.
Asa ne trezim asistand la scenarii sinistre de promovare a unor producatori a caror singura glorie consta in faptul ca au stiut ce si unde sa copieze si pe cine si de unde sa plateasca. Este doar o alta forma de prostitutie.

Myra : Crezi ca mentalitatea in Romania ar trebui schimbata din punct de vedere al modei?

Iulia Albu : In Romania nu exista o mentalitate in acest sens. Exista DOAR considerente materiale. Nu exista o scara a valorilor, nu exista un organism care sa ateste calitatea de designer. Exista gasti, tabere, interese si prietenii.

Myra : Care a fost momentul in care ai stiut ca Mihai Albu este barbatul vietii tale? 

Iulia Albu : Sotul meu este singurul barbat pe care mi l-am imaginat ca sot si tata al copilului meu. Cred ca asta spune totul.

Myra : Este importanta atmosfera in care Mihai Albu creeaza? Cum anume il sustii din acest punct de vedere?

Iulia Albu : Prefer sa nu comentez in acest moment implicarea mea in ceea ce inseamna brandul Mihai Albu.

Myra : Vom vedea familia Albu implicata in marketing-ul operational al modei din Romania? 

Iulia Albu : In acest moment exista un sistem de tip "mafiot" in ceea ce priveste promovarea designerilor romani. Iata cum designeri de prestigiu precum Ingrid Vlasov sau Mihai Albu apar in Vogue insa nu si in revistele de moda din Romania, iar la festivalul de la Berlin, de exemplu, sunt promovati, in mod curios, doar "afiliatii" fostului festival de la Iasi. 
Si acestea sunt doar cateva dintre marile problemele acestui "sistem"...

Myra : Your favourite designer haute-couture... And Ready 2 Wear?

Iulia Albu : Azzedinne Alaia. Insa my all time favourite este Paul Poiret.





Myra : Ce intrebare ai adresa daca ai intalni artistul preferat?

Iulia Albu : Mi-ar placea sa ma pot intoarce in timp pentru a-l vedea pe marele maestru Poiret la lucru.


Myra : Cat sunt de importante instrumentele web (Facebook, Twitter etc. ) pentru promovarea artei? Unde anume se exagereaza?

Iulia Albu : Aceste zone sunt din puctul meu de vedere insuficient promovate in Romania.


Myra : The best moment of the day?

Iulia Albu : Dimineata cand ma trezesc in bratele barbatului pe care il iubesc si seara cand Mikaela imi adoarme in brate.

Myra : In ce loc din lume ai dori sa mergi si de ce?

Iulia Albu : Barcelona. Pentru operele lui Gaudi si muzeul Masriera.

Myra : Ce surprize ne va pregati Iulia in zilele urmatoare?

Iulia Albu : Urmeaza shooting-ul pentru campania MANIFESTO: Sunt FRUMOASA pentru ca sunt eu, noul numar Ideal Mariaj, o expozitie de fotografie cu renumitul fotograf Valentin Calinescu si multe alte surprize...



Thank You! Myra






No comments: