Sunday, March 20

IntervieW - FLORIN DOBRE - ''Without Love , We Have Nothing''




Once upon a time

with 

Florin Dobre

  ''A diamond'' - un adevarat artist care a crezut dintotdeauna in talentul sau , ii plac lucrurile particulare ''conturate'' cu inteligenta , un artist plin de idei originale care reuseste sa le dea ''viata'' in masura exceptionala , a realizat prima creatie cand avea doar 12 ani ... iar visul sau de a realiza o familie numeroasa de artisti care isi impartasesc visele , gandurile si talentele ... este aproape de REALITATE. Contureaza in maniera extrema proiectul KulturHaus & ne vorbeste despre lupta la nesfarsit pentru a iesi din ''globul de cristal''! 

Creatiile by Florin Dobre ne poarta in locuri fascinante , moderne , care ne dau incredere , stima si respect fata de propria persoana - noua colectie este prezentata pe site-ul oficial al artistului Florin Dobre:



NeWs

Pe data de 23 martie 2011, la ora 19:00, Florin Dobre va invita la mall-ul AFI Palace Cotroceni, la magazinul People’s Fashion Gallery, situat in apropierea intrarii principale din bulevardul Timisoara, unde va avea loc lansarea noilor colectii Spring-Summer ale designerilor Florin Dobre, Corina Vladescu, Iris Serban , Anca si Silvia Negulescu. Cei cinci creatori vor avea un spatiu destinat vanzarii produselor lor in acest magazin, alaturi de alte branduri internationale déjà prezente.



WheN? WheRe?

The 25th March 2011,  23:00 

 ''La Blanca'' Club , Street Calea Dorobantilor , 18 , Bucharest

 Atmosphere by  NotSoCommonDj.

Limited Edition  - People's Fashion GallerY





’Precious moments’’ with Florin Dobre… Thank You !


...

1.     D-le Dobre, ati reusit sa promovati diverse culturi in Romania … ce este mai important pentru dumneavoastra ,  interesul pentru design sau faptul de a ajuta tinerii talentati din lumea modei tinand cont ca faceti parte din proiectul KulturHAUS?

F.D. : Am crezut in proiectul KULTURFEST si ma bucur ca pot ajuta si alti artisti din domenii diferite scopul fiind crearea unei familii mari si bine organizate mergand  pe premiza ,,mai multi ,mai puternici".



2.     Interesul pentru fashion design in Romania ... by Florin Dobre ! Cand a luat nastere acest interes si Cuma ti reusit in timp atat de scurt ... ? Dificil de realizat pentru multi , dar ati reusit in masura exceptionala.

F.D. : Interesul pentru a crea, pentru a face haine este de foarte mult timp, este bine instalat in mine, prima pereche de pantaloni pe care mi-am facut-o la croitor a fost in anul 1988 la numai 12 ani, iar in 1999 am capatat prima masina de cusut, asa incepand nebunia...



3.     Va plac mult lucrurile ciudate , dar posibile , misterioase , moderne si reale in acelasi timp . Cum a luat nastere conceptul ‘’Once upon a time by Florin Dobre’’ ?



F.D. : Da, imi plac lucrurile iesite din comun, ciudate dar create inteligent, estetic, cat despre prezentarile mele pot spune ca in cei 11 ani in care nu am facut niciuna s-au acumulat atatea idei incat cu siguranta mai pot continua cativa ani fara sa am nevoie de o implicare masiva de ganduri si proiecte. Pentru Once upon a time... au contat Londra si Sergio Leone, in Londra am intalnit un personaj care mi-a placut sa-l pun pe podium iar S.L. a creat unul dintre cele mai spectaculoase filme posibile si asa a iesit acea prezentare, una mult peste asteptarile mele, sincer!!






4.     Cat de important este rolul festivalurilor Fashion pe piata romaneasca?

F.D. : Din punctul meu de vedere nu sunt foarte importante atata timp cat in 11, 12 ani de festivaluri cei care au participat de-a lungul timpului nu au reusit sa se ridice la nivel national, ca niste adevarate branduri.

5.     KulturHAUS este un mix perfect intre cultura , arta , moda , arhitectura , fotografie etc … o noutate pe piata romanesca si nu numai.  In ce conditii te-ai gandit la aceasta idee si care a fost impulsul final pentru a duce la bun sfarsit acest proiect?

F. D. : Mi-a venit fulger ideea si am crezut in ea, totul a plecat de la KULTURHaus care putea oferii aceasta magie.

6.     Puteti descrie Florin Dobre  in 3 cuvinte?

F.D. :  Ambitie , Intuitie , Inteligenta.




7.     Your favourite collection in Romania …? Your favourite designer?

F. D . : Nu am un designer preferat dar colectia unui designer roman este ''Perceptii'' by Lena Criveanu - a fost cea mai comlexa prezentare care am vazut-o in Romania in ultimii 10 ani


8.     Your favourite outfit by Florin Dobre?

F.D. :  Este cea purtata de Sava Ionut in Soiree de la mode-futurist.






9.     Florin Dobre va deveni un BRAND pe piata internationala?

F.D. : Prioritatea este sa avansam pe plan national si daca vom reusi aici cu siguranta vom incerca si in alte zone mai dezvoltate vestimentar.



10. Descrieti in cateva cuvinte proiectul ‘KulturHAUS’ …

F.D. : Incercam sa facem o familie de artisti, cat mai mare si cat mai multe lucruri frumoase...

11. Cum ati descrie reactia publicului la acest proiect?

F.D. : Reactia este superba si mult peste  asteptari,  la editia a 2 -a au fost peste 1000 de persoane, deci, un succes.

12. Va concentrati foarte mult pe ‘’atmosfera din backstage’ , este importanta pentru Dvs. starea de suflet a persoanelor care prezinta colectiile Dvs. ?

F.D. : Da, imi place sa le dau incredere si sa creez o buna dispozitie.



13. Credeti ca marketing-ul are un rol important in moda ?

F.D. : Bineinteles, pentru a realiza ceva este nevoie de echipa iar pentru a reusi sa facem un brand puternic e nevoie de o strategie buna si de o promovare pe masura.

14. Resursele umane sunt importante , acolo unde este o echipa puternica de persoane talentate ( designeri, fotografi, modele etc. ) rezultatul este unul bun . Credeti ca in Romania sunt multe talente ''ascunse’’ care ar avea ceva de spus? Cum ar avea posibilitatea de a iesi pe scena?

F.D. : Romanii au ‘’geniu’’, cu siguranta sunt foarte multi oameni talentati care au ceva de oferit dar din pacate sansa nu o au toti iar Romania nu iti ofera mai nimic nici macar speranta, marele meu noroc este ca m-am nascut cu ea si mereu stiu ca putem reusi trebuie doar sa credem si sa luptam pana la epuizare pt a ne atinge scopul.



15. Ce sfaturi aveti pentru designeri (non-designeri) de pe piata romanesca?

F.D. : Sa incerce sa depaseasca "globul de cristal" in care se afla. sunt foarte multi designeri talentati in Romania, de care nu va auzi nimeni insa.



16. Cat de important este un fashion-blog?

F.D. : Depinde cine il administreaza. din pacate, la noi in tara inclusiv cei de la revistele de specialitate  sunt subiectivi si nu foarte bine pregatiti, vad multe topuri si clasamente ireale, bazate pe prietenie.

17. Aveti unul preferat ? Care anume?

F.D. : Sartorialist.

18. Ce credeti ca lipseste la fashion-blog-urile din Romania ?

F.D. : Specialistul din spatele calculatorului, pentru multi e doar un hobby. Nu au pregatirea necesara pentru a ajunge la un nivel pe care mi l-as dori eu, insa apreciez perseveranta efortului lor si dorinta de a evolua.

19. Credeti ca pierdem anumite valori si traditii in ceea ce priveste lumea modei?

F.D. :  Din punctul meu de vedere, lumea modei in Romania este la un nivel destul de scazut si nu am
reusit inca sa avem o traditie in moda, ea neexistand inainte de revolutie (chiar si multi ani dupa, pana la aparitia fenomenului Janine).


20. Care ar fi perspectivele de viitor a modei romanesti?

F.D. : Din fericire, exista designeri talentati, cu reale calitati, insa nimeni nu lupta pentru a crea o unitate a lor si un festival de moda real, care sa incurajeze moda pentru a deveni o industrie si la noi.

21. Ce lipseste in momentul actual?

F.D. : Bani , oameni , strategii.



22. In ce masura ar ajuta evenimentele fashion designerii din Romania? Puncte slabe si puncte forte ale acestor evenimente...

F.D. :  Plus: in cazul unui festival de moda real, ar atrage atentia intregii industrii (buyeri, tesaturi, etc). 
Minus: cele care exista sunt facute pentru orgolii marunte si o punga de galbeni.

23. Credeti ca sunt mari diferente intre scolile de moda din strainatate si cele din Romania?

F.D. : In U.E. suntem cam la toate capitolele pe ultimul loc, iar moda nu cred ca este o exceptie, insa cunosc oameni de la universitatile de profil din Bucuresti si Cluj care se lupta cu morile de vant si uneori au avut niste reusite in fata acestui sistem total imperfect.




24. Credeti cu adevarat in globalizare ?

F.D. : NU.


25. Momentul preferat al zilei…

F.D. : Duminica dimineata , cand merg pe strazi pustii.




26. Lucrul cel mai important din viata…

F.D. : Sanatatea.


27. Locatia preferata din lume… De ce?

F.D. : Paris , pentru libertatea oferita.

28. Ce personalitate ati dori sa intalniti in viata? De ce?

F.D. : Pe Arsenie Papacioc, ca sa ne aducem aminte de unde venim si unde trebuie sa ajungem ...

29. Aveti o mare pasiune pentru sport ... Are vreo legatura aceasta pasiune cu conceptul ‘’Florin Dobre’’?

F.D. : Din fericire, inca fac mult sport, insa nu are nicio legatura cu conceptul "Florin Dobre".


Thank You. Myra









No comments: